sobota, 24 sierpnia 2013

Faszerowane pieczarki

Potrzebujemy:


8-10 dużych pieczarek
6 plasterków żółtego sera
20 orzechów włoskich
natkę pietruszki (może być suszona)
sól, pieprz

Wykonanie:

1. Pieczarki myjemy, odcinamy nóżki i wydrążamy środki.
2. Ser żółty siekamy na kawałeczki.
3. Orzechy siekamy na kawałeczki.
4. Wydrążone środki pieczarek siekamy na kawałeczki.
5. Mieszamy ser, orzechy, posiekane środki pieczarek i natkę pietruszki (gdy świeża, trzeba najpierw posiekać). Doprawiamy solą i pieprzem.
6.  Faszerujemy pieczarki, układamy na blasze wyłożonej folią lub papierem do pieczenia.
7. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15 minut.

Smacznego :)

przed wstawieniem do piekarnika


gotowe :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz