8-10 dużych pieczarek
6 plasterków żółtego sera
20 orzechów włoskich
natkę pietruszki (może być suszona)
sól, pieprz
6 plasterków żółtego sera
20 orzechów włoskich
natkę pietruszki (może być suszona)
sól, pieprz
Wykonanie:
1. Pieczarki myjemy, odcinamy nóżki i wydrążamy środki.
2. Ser żółty siekamy na kawałeczki.
3. Orzechy siekamy na kawałeczki.
4. Wydrążone środki pieczarek siekamy na kawałeczki.
5. Mieszamy ser, orzechy, posiekane środki pieczarek i
natkę pietruszki (gdy świeża, trzeba najpierw posiekać). Doprawiamy solą i
pieprzem.
6. Faszerujemy
pieczarki, układamy na blasze wyłożonej folią lub papierem do pieczenia.
7. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15
minut.
Smacznego :)
przed wstawieniem do piekarnika |
gotowe :) |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz